Sosyal Medya

Güncel

İsmail Yaşa: Türkiye’ye ve Erdoğan’a kızdıkça Osmanlılara sövüyorlar

Diriliş Postası yazarı İsmail Yaşa özellikle BAE gibi ülkelerde son dönemde Osmanlı'ya yönelik artan hakaret dalgasının perde arkasını yazdı.



İsmail Yaşa Osmanlı'ya yönelik artan hakaretin aslında artan Erdoğan ve Türkiye husumetinden kaynaklı olduğunu iddia etti. Özellikle Türkiye'nin öngörülemeyen büyümesi BAE gibi Ortadoğu ülkelerinde birçok endişeye sebep olması tarih ve Osmanlı üzerinden bir hakaret furyası başlattığını iddia etti.

Yazının Tamamı

Türkiye, Arap Baharı sürecinde diktatör rejimlerin yanında yer almayı değil bölge halklarının özgürlük ve demokrasi taleplerine destek vermeyi tercih etti.
 
Bu uzun süre demokratikleşme mücadelesi vermiş bir ülke için gayet haklı ve ilkeli bir duruştu.
 
Ayrıca başka çaresi de yoktu.
 
Çünkü halkların güvenini kaybetmenin faturası çok daha ağır olacaktı.
 
Türkiye’nin bu onurlu duruÅŸu, tahtları sallanan diktatörlerin ve yandaÅŸlarının öfkesini üzerine çekti.
 
Suriye rejimi ve Mısır cuntası ile onlara destek verenlerin ülkemize ve CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a saldırılarının bir nedeni bu.
 
Bölgedeki bazı rejimlerin Türkiye’ye karşı cephe almasının bir diÄŸer nedeni de ülkemizin son yıllarda birçok alanda elde ettiÄŸi baÅŸarılar ve olaÄŸanüstü geliÅŸme.
 
Biraz kıskançlık, biraz da korku duyuyorlar.
 
Türkiye’nin büyümesi onlara Osmanlı Devleti’ni hatırlatıyor.
 
Bu nedenle Türkiye’ye ve ErdoÄŸan’a kızdıkça Osmanlılara sövüyorlar.
 
Hatırlarsanız, BirleÅŸik Arap Emirlikleri DışiÅŸleri Bakanı Abdullah Bin Zayed, Fahreddin PaÅŸa’yı “hırsız” olarak niteleyen ve “Ä°ÅŸte ErdoÄŸan’ın dedelerinin Müslüman Araplarla iliÅŸkisi buydu” diyen bir tweeti takipçileriyle paylaÅŸmıştı.
 
“ErdoÄŸan’ın dedeleri” ile kastedilenin Osmanlılar olduÄŸunu söylemeye gerek yok.
 
Çünkü biz ÅŸu an her ne kadar Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyor olsak da onların gözünde hepimiz Osmanlıların torunları ve dolayısıyla Osmanlıyız.
 
Abdullah Bin Zayed’e gereken cevap verildi ve Ankara’da BAE BüyükelçiliÄŸi’nin bulunduÄŸu sokağın ismi Fahreddin PaÅŸa Sokağı olarak deÄŸiÅŸtirildi.
 
Bu olaydan bir süre sonra Türkiye’yle iliÅŸkileri kötü olan bir baÅŸka ülkenin Osmanlı hatırasını hedef aldığına ÅŸahit olduk.
 
Kahire’deki “Birinci Selim Caddesi”nin adı deÄŸiÅŸtirildi.
 
Mısır’ı fethedip Osmanlı topraklarına katan Yavuz Sultan Selim’in adının caddeden kaldırılmasına gerekçe olarak “Osmanlı iÅŸgalini hatırlatıyor” iddiası öne sürülse de kararın Ankara ve Kahire arasındaki iliÅŸkilerde yaÅŸanan krizin yansımalarından biri olduÄŸunu biliyoruz.
 
Türkiye’ye ve ErdoÄŸan’a kızıp Osmanlı’ya saldırma modasına son olarak Suriye rejimi yanlısı sanatçı Eymen Zeydan da katıldı.
 
Suriyeli sanatçı, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook’taki sayfasında geçenlerde yaptığı açıklamada, Åžam’daki Osmanlı isimlerini deÄŸiÅŸtirme çaÄŸrısında bulundu.
 
“Süleymaniye Tekkesi”, “Lala PaÅŸa Camii”, “Mithat PaÅŸa Çarşısı” ve “Hamidiye Çarşısı” gibi isimleri deÄŸiÅŸtirmenin vaktinin geldiÄŸini söyledi.
 
Zeydan’ın “sömürgeci” olarak nitelediÄŸi Osmanlı’ya ait isimlerin yerine “Suriyeli isimler” verilmesini önerdikten sonra, “Biz Arap ve Müslüman olmadan önce Suriyeliyiz” dediÄŸini de not edelim.
 
Yıllar önce Suriye’yi ziyaret eden bir Arap taksi ÅŸoförü ÅŸu hikâyeyi anlatmıştı:
 
“Her yerde Esed’in ismi karşına çıkıyor.
 
Esed Caddesi, Esed Meydanı, Esed Stadyumu…
 
Kendi kendime “Bu hayvandan baÅŸka ismini koyacak baÅŸka hayvan mı bulamamışlar?” dedim.”
 
Esed, bildiÄŸiniz gibi Arapça’da “aslan” demek.
 
Beşşar El-Esed yandaşları ne yaparlarsa yapsınlar Osmanlıların Şam topraklarındaki izlerini asla silemeyecekler.
 
Her köşesine sinen o ruhu söküp atmaya hiçbirinin gücü yetmez.
 

 

Fakat yakın bir gelecekte - Allah’ın izniyle - Åžam’da hiç hak etmediÄŸi halde “aslan” ismini alan hayvandan daha aÅŸağı o mahlûkun isminden de resminden de eser kalmayacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.